Valencia CF03 mayo 2020

Tal dia com hui… Diego Alves va fixar el rècord de 677 minuts sense encaixar un gol a Mestalla

Acompanyat del seu ritual amb la Verge Apareguda del Brasil, el porter va entrar en la història del club

Tal dia com hui… en 2015, Diego Alves batia el rècord de imbatibilidad a Mestalla, en encadenar 677 minuts sense encaixar un gol, superant així la marca establida per la dupla José Luis Meléndez i Ángel Abelardo de la temporada 1971.72, quan van aconseguir estar 663 minuts sense rebre un gol com a local.

El cronòmetre es va posar en marxa el 25 de gener de 2015 en el partit davant el Sevilla FC (3-1), quan Carlos Bacca va marcar de penal en el minut 36 de partit, després van arribar els partits davant el Getafe CF (1-0), Real Sociedad (2-0), RC Deportivo (2-0), Villarreal CF (0-0), Levante UD (3-0), Granada CF (4-0) i SD Eibar (3-1), partit este últim en el qual Mikel Arruabarrena va anotar el punt del conjunt armero en el minut 84. En total, Diego Alves -va ser qui va disputar tots estos partits- va elevar el rècord als 677 minuts.

Diego Alves jugava amb la imatge de la Verge Apareguda del Brasil en els seus guants, patrona del seu país i que, des de la temporada 2011.12, es van unir al seu ritual previ a cada partit que, entre altres coses, consistia a col·locar una medalla de la verge que li va regalar la seua tia al costat del pal dret després de donar-li dos besos. A ell li donaven seguretat i serenitat, com la nit en la qual va entrar en la història del club per a fixar el rècord de imbatibilidad a Mestalla en 2015.

Aqueixa temporada, la 2014.15, la fiabilitat defensiva va ser un dels punts forts d'un València CF que va acabar LaLiga en el quart lloc amb 32 gols rebuts, el tercer millor registre del campionat sol superat pel FC Barcelona, campió amb 21 gols encaixats, i l'Atlètic, tercer amb 29 gols, amb Diego Alves aconseguint un rècord de imbatibilidad que li va permetre entrar en la història del club.